Veelgestelde vragen over de fondue, raclette en gourmet

Vergelijk hier alle producten uit de categorie gezellig eten!Zijn er ook tafelmodel barbecues?
Hoe kan ik gourmetten gezond houden?
Ik heb een groot gezin. Wat is voor mij de ideale manier van gezellig eten?
Kan ik grote stukken vlees braden op een bakplaat of steengrill?
Kan ik wat doen aan de stank van een gourmetten of fonduen?
Moet ik olie of boter gebruiken op mijn bakplaat?
Hoe weet ik of de olie in de fonduepan heet genoeg is?

Bekijk en vergelijk hier gourmet, fondue en bakplaten en vind de beste koop!

Zijn er ook tafelmodel barbecues?

Ja, kijk voor meer informatie in het productaanbod
BBQ/grill.

Hoe kan ik gourmetten gezond houden?
Als je van gezellig eten houdt maar ook op de calorieën wilt letten, kun je beter steengrillen (waar je geen vet bij nodig hebt) of fonduen met bouillon. Gourmetten kan uiteraard ook maar let daarbij vooral op de sausjes en de kruidenboter. Vis in plaats van vlees bakken is dan uiteraard ook een caloriearm alternatief.

Ik heb een groot gezin, wat is voor mij de ideale manier van gezellig eten?
Het beste is om een grote gourmetset te kopen waarbij je zowel op een plaat als in pannetjes eronder kunt bakken. Zo is er genoeg plaats voor iedereen.

Kan ik grote stukken vlees braden op een bakplaat of steengrill?
Het is beter en sneller om kleine stukjes vlees te gebruiken. Deze zijn sneller klaar en je hebt minder kans op nog rauw vlees aan de binnenkant en al wel gaar aan de buitenkant. Bij de slager zijn speciale gourmetpakketten te koop met allemaal kleine stukjes diverse soorten vlees.

Kan ik wat doen aan de stank van een gourmetten of fonduen?
Weinig. Een raam openzetten en de deur naar de slaapkamer dichthouden wil wel helpen. Er zijn speciale luchtverfrissers te koop voor gebruik in huis. Met dit zogenaamde huisparfum maskeer je de eetlucht en ruikt je huis weer lekker fris.

Moet ik olie of boter gebruiken op mijn bakplaat?
Je gebruikt wat je zelf het prettigst vindt, maar als je liever helemaal geen vet wilt gebruiken kun je ook een steengrill nemen. Hier gaat alleen wat zout op en verder is er geen olie of boter nodig.

Hoe weet ik of de olie in de fonduepan heet genoeg is?
Als je een stukje brood in de olie dompelt en het begint meteen te borrelen en te bakken, dan is de olie op de juiste temperatuur. Het is belangrijk dat de olie op de juiste temperatuur is anders zuigt het vlees zich helemaal vol met vette olie en het wordt niet gaar.

Bekijk en vergelijk hier gourmet, fondue en bakplaten en vind de beste koop!

Advertenties:

  • Bakplaat met anti-aanbaklaag Thermospot Toebehoren: 1 doseerlepel / 6 spatels / verspreider Opberging van de toebehoren onder het toestel On/off knop Vermogen : 1000W Referentie : PY5568
  • Met de Tristar wok en fondue set bestaand uit een wok een fondue pot een pan en een bakplaat haalt u een zeer compleet pakket in huis
  • Type apparaat: Elektrische wok, Maximaal vermogen: 1300 W, instelbare thermostaat: ja, Oververhittingsbeveiliging: Nee, Afneembare pan: ja, Geïntegreerde kabelopwikkeling: Nee
  • Tristar BP-2986 wok en fondue set
  • Vele bereidingsmogelijkheden met deze uitgebreide 5 in 1 wokset. Met wokpan, fonduepan, sauspan en bakplaat. Compleet geleverd met alle benodigde bijbehorende accessoires voor vele gevarieerde funcooking avonden. Pannetjes Vlakke plaat Grillen Wokpan diameter 31 cm Regelbare thermostaat Antiaanbaklaag Geïntegreerd verwarmingselement Handvatten Vaatwasmachinebestendige onderdelen Warmhoudplaat Antislipvoetjes Snoeropbergruimte Vermogen: 1200 Watt Powerindicatielampje RVS vorkjes Spatel Deksel met stoomuitlaat Transparante deksel Deksel Voltage: 230 Volt