Veelgestelde vragen over de fondue, raclette en gourmet

Vergelijk hier alle producten uit de categorie gezellig eten!Zijn er ook tafelmodel barbecues?
Hoe kan ik gourmetten gezond houden?
Ik heb een groot gezin. Wat is voor mij de ideale manier van gezellig eten?
Kan ik grote stukken vlees braden op een bakplaat of steengrill?
Kan ik wat doen aan de stank van een gourmetten of fonduen?
Moet ik olie of boter gebruiken op mijn bakplaat?
Hoe weet ik of de olie in de fonduepan heet genoeg is?

Bekijk en vergelijk hier gourmet, fondue en bakplaten en vind de beste koop!

Zijn er ook tafelmodel barbecues?

Ja, kijk voor meer informatie in het productaanbod
BBQ/grill.

Hoe kan ik gourmetten gezond houden?
Als je van gezellig eten houdt maar ook op de calorieën wilt letten, kun je beter steengrillen (waar je geen vet bij nodig hebt) of fonduen met bouillon. Gourmetten kan uiteraard ook maar let daarbij vooral op de sausjes en de kruidenboter. Vis in plaats van vlees bakken is dan uiteraard ook een caloriearm alternatief.

Ik heb een groot gezin, wat is voor mij de ideale manier van gezellig eten?
Het beste is om een grote gourmetset te kopen waarbij je zowel op een plaat als in pannetjes eronder kunt bakken. Zo is er genoeg plaats voor iedereen.

Kan ik grote stukken vlees braden op een bakplaat of steengrill?
Het is beter en sneller om kleine stukjes vlees te gebruiken. Deze zijn sneller klaar en je hebt minder kans op nog rauw vlees aan de binnenkant en al wel gaar aan de buitenkant. Bij de slager zijn speciale gourmetpakketten te koop met allemaal kleine stukjes diverse soorten vlees.

Kan ik wat doen aan de stank van een gourmetten of fonduen?
Weinig. Een raam openzetten en de deur naar de slaapkamer dichthouden wil wel helpen. Er zijn speciale luchtverfrissers te koop voor gebruik in huis. Met dit zogenaamde huisparfum maskeer je de eetlucht en ruikt je huis weer lekker fris.

Moet ik olie of boter gebruiken op mijn bakplaat?
Je gebruikt wat je zelf het prettigst vindt, maar als je liever helemaal geen vet wilt gebruiken kun je ook een steengrill nemen. Hier gaat alleen wat zout op en verder is er geen olie of boter nodig.

Hoe weet ik of de olie in de fonduepan heet genoeg is?
Als je een stukje brood in de olie dompelt en het begint meteen te borrelen en te bakken, dan is de olie op de juiste temperatuur. Het is belangrijk dat de olie op de juiste temperatuur is anders zuigt het vlees zich helemaal vol met vette olie en het wordt niet gaar.

Bekijk en vergelijk hier gourmet, fondue en bakplaten en vind de beste koop!

Advertenties:

  • Degelijk en multifunctioneel FriFri wafelijzer met dubbele thermostaat diverse uitbreidingsopties en handige accessoires
  • Tefal Grill RE4550 Ambiance Inox & Design- INOX & DESIGN: Kwalitatieve afwerking met RVS design - Accessoires: 10 pannetjes met anti-aanbaklaag / krabber voor reiniging pierrade - Thermoplastiek: isolatie van de basis voor meer veiligheid. - Grilplaat antiaanbak- Afneembare kabel - 1350 W - Afwerking : zwart/rvs  
  • Beschikbare bakplaten: M001 4x6 Brusselse wafels, M002 4x7 Belgische wafels, M003 6x10 Belgische wafels, M 004 16x28 Belgische wafels, M005 XL Sandwichmaker, M006 Hartjes patroon, M007 Hollandse kniepertjes ijzer, M008 Belgische Gevulde wafels. Originele XL sandwichmaker/wafelijzer Tijdloos model wordt al sinds de jaren 50 in België geproduceerd en probleemloos gebruikt Multifunctioneel, 8 verschillende soorten bakplaten verkrijgbaar Aluminium platen zijn eenvoudig te verwisselen en schoon te maken Eenvoudig om te draaien tijdens gebruik, voor optimaal bakresultaat Hoogwaardige grote draaiknop thermostaat die tijdens het bakproces maar maximaal 3% afwijkt