Veelgestelde vragen over de fondue, raclette en gourmet

Vergelijk hier alle producten uit de categorie gezellig eten!Zijn er ook tafelmodel barbecues?
Hoe kan ik gourmetten gezond houden?
Ik heb een groot gezin. Wat is voor mij de ideale manier van gezellig eten?
Kan ik grote stukken vlees braden op een bakplaat of steengrill?
Kan ik wat doen aan de stank van een gourmetten of fonduen?
Moet ik olie of boter gebruiken op mijn bakplaat?
Hoe weet ik of de olie in de fonduepan heet genoeg is?

Bekijk en vergelijk hier gourmet, fondue en bakplaten en vind de beste koop!

Zijn er ook tafelmodel barbecues?

Ja, kijk voor meer informatie in het productaanbod
BBQ/grill.

Hoe kan ik gourmetten gezond houden?
Als je van gezellig eten houdt maar ook op de calorieën wilt letten, kun je beter steengrillen (waar je geen vet bij nodig hebt) of fonduen met bouillon. Gourmetten kan uiteraard ook maar let daarbij vooral op de sausjes en de kruidenboter. Vis in plaats van vlees bakken is dan uiteraard ook een caloriearm alternatief.

Ik heb een groot gezin, wat is voor mij de ideale manier van gezellig eten?
Het beste is om een grote gourmetset te kopen waarbij je zowel op een plaat als in pannetjes eronder kunt bakken. Zo is er genoeg plaats voor iedereen.

Kan ik grote stukken vlees braden op een bakplaat of steengrill?
Het is beter en sneller om kleine stukjes vlees te gebruiken. Deze zijn sneller klaar en je hebt minder kans op nog rauw vlees aan de binnenkant en al wel gaar aan de buitenkant. Bij de slager zijn speciale gourmetpakketten te koop met allemaal kleine stukjes diverse soorten vlees.

Kan ik wat doen aan de stank van een gourmetten of fonduen?
Weinig. Een raam openzetten en de deur naar de slaapkamer dichthouden wil wel helpen. Er zijn speciale luchtverfrissers te koop voor gebruik in huis. Met dit zogenaamde huisparfum maskeer je de eetlucht en ruikt je huis weer lekker fris.

Moet ik olie of boter gebruiken op mijn bakplaat?
Je gebruikt wat je zelf het prettigst vindt, maar als je liever helemaal geen vet wilt gebruiken kun je ook een steengrill nemen. Hier gaat alleen wat zout op en verder is er geen olie of boter nodig.

Hoe weet ik of de olie in de fonduepan heet genoeg is?
Als je een stukje brood in de olie dompelt en het begint meteen te borrelen en te bakken, dan is de olie op de juiste temperatuur. Het is belangrijk dat de olie op de juiste temperatuur is anders zuigt het vlees zich helemaal vol met vette olie en het wordt niet gaar.

Bekijk en vergelijk hier gourmet, fondue en bakplaten en vind de beste koop!

Advertenties:

  • WA102a FRIFRI Wafelijzer MULTEX met wafelplaat 4x7 inbegrepen 2 x 600 W Moules FRIFRI compatibles:- M001 (4x6)- M002 (4x7)- M003 (6x10)- M004 (16x28)- M005 (Croc)- M006 (Coeur) Ieder apparaat kan met behulp van verschillende platen en grillplaten zonder ingewikkelde handelingen voor diverse toepassingen gebruikt worden. De wafelijzers kunnen zo in een handomdraai worden omgetoverd tot een grill, zonder dat u hier gereedschap voor nodig heeft. Dit geldt ook voor diverse bakvormen en gewenste dikte van uw wafels en andere koeken. Dit biedt de consument meerdere voordelen: lagere kosten, ruimtewinst, tijdwinst en gemak in onderhoud.
  • Deze gietijzeren fondueset van Steba is zeer geschikt voor een gezellig avondje vlees- of kaasfonduen met vrienden of familie.
  • COOL TOUCH handgrepen Regelbare thermostaat: 25 - 190° C Inox fonduering 8 fonduevorkjes Vaatwasserbestendige fonduepot, ring en vorkjes Inhoud: min. 1L / max. 1,5 L Vermogen: 1500 Watt Inox fonduepot (ook voor inductie) Fondue Geschikt voor:*Vleesfondue*Chinese fondue*Chocolade fondue*Zwitserse Kaasfondue  
  • Professioneel wafelijzer - Wattage: 1800 W - Anti-aanbaklaag - 2 wafelplaten