Algemene informatie over de microgolfoven

Een microgolfoven is in veel keukens een handig en onmisbaar hulpmiddel geworden. Jij bent op zoek naar een microgolfoven en daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Daarom geven wij je in deze tekst eerst enkele kooptips en daarna gaan we achtereenvolgens in op:

Kooptips microgolfoven
Bij het kopen van een microgolfoven kun je letten op de volgende dingen:
 1. Vermogen: het vermogen van de microgolfoven bepaalt voor een groot deel de mogelijkheden. Hoe hoger het vermogen, hoe meer standen of temperaturen en hoe sneller de opwarmingstijd. Bedenk ook dat: hoe meer vermogen, hoe meer energieverbruik.
 2. Inhoud: de inhoud van de microgolfoven wordt weergegeven in liters.
 3. Uitvoering: is de microgolfoven vrijstaand of inbouw? Als je je microgolfoven wilt inbouwen, kies dan altijd voor een inbouwmodel. Vrijstaande microgolfovens hebben voldoende ruimte om zich heen nodig om goed te kunnen ventileren. Deze microgolf ovens zijn niet geschikt voor inbouw.
 4. Gebruiksgemak: is de microgolfoven makkelijk te bedienen?
 5. Draairichting: wat is de draairichting van de deur? Bedenk van tevoren naar welke kant de deur open moet gaan, zodat je thuis niet voor vervelende verrassingen komt te staan.
Wil je nu meteen op zoek naar een microgolfoven, bekijk en vergelijk dan hier alle microgolfovens!

Soorten microgolfovens

Er zijn verschillende microgolfovens. Bekend zijn de ‘gewone’ microgolfoven (ook wel solo microgolfoven genoemd) en de combi microgolfoven, maar tegenwoordig is de microgolfoven op stoom ook zeer gewild. Hieronder geven we van elke soort microgolfoven een korte beschrijving:
 • Solo microgolfoven: deze microgolfoven warmt alleen je eten op. Eventueel aangevuld met een ontdooistand (defrost) of een crispfunctie voor een knapperig korstje op je pizza.
 • Combi microgolfoven: met een combi microgolfoven heb je een microgolfoven en elektrische oven ineen. Dit is erg handig als je maar beperkte ruimte in de keuken hebt maar wel een microgolfoven en een oven wilt. Houd er wel rekening mee dat een combi microgolfoven vaak een hogere aansluitwaarde heeft dan een solo microgolfoven. Controleer of de meterkast dit aankan en voorkom overbelasting van het elektriciteitsnetwerk in huis.
 • Stoom microgolfoven: redelijk nieuw op de markt is de combi microgolfoven met stoomovenfunctie. In principe is dit een luxe en nieuwere microgolfoven. Doordat je eten opgewarmd wordt met behulp van stoom blijft de smaak van je eten beter behouden, net als de vitaminen.
combi microgolfovens staan vrij in de keuken of ze worden ingebouwd. Er zijn speciale inbouw microgolfoven die geschikt zijn onderbouw of bovenbouw. Vrijstaande microgolfovens zijn niet geschikt om strak in te bouwen. Er moet namelijk ruimte om het apparaat aanwezig zijn, zodat het ventilatierooster van de microgolfoven zijn werk kan doen.

Functies combi microgolfoven
Een combi microgolfoven verhit voedsel met behulp van elektromagnetische golven. Een solo microgolfoven kan alleen je eten opwarmen, maar een combi microgolfoven heeft ook de ontdooifunctie en de crispfunctie of een ovenfunctie. Andere belangrijke functies van de microgolfoven zijn:
Technische specificaties
De meeste microgolfovens hebben een vermogen van tussen de 750 en 900 Watt. Een microgolfoven met dit vermogen kan prima je eten ontdooien en opwarmen. Er zijn ook microgolfovens met een hoger vermogen, tot wel 2100 Watt. Deze microgolfovens hebben geavanceerdere functies en de bereidingstijd is korter. In de specificaties van de microgolfovens vind je het maximale vermogen terug en het aantal vermogensstanden. Met meerdere standen heb je meer keuze voor het gebruik van de microgolfoven, aangezien je het dan zelf helemaal in kunt stellen per gerecht of type bereiding. Ook de inhoud van de microgolfoven is belangrijk: dit wordt aangegeven in liters. Bijna alle microgolfovens hebben een draaiplateau.
 
Prijsverschil microgolfovens
Er bestaat nogal wat verschil in prijs tussen microgolfovens. Er hangt een duurder prijskaartje aan microgolfovens van een goed merk, microgolfovens van een hoge energieklasse, microgolfovens met veel en speciale programma’s en microgolfovens met de nieuwste technische hoogstandjes. Nieuwere microgolfovens zijn vanzelfsprekend duurder dan oudere, en ook microgolfovens met een verrassend design hebben vaak een hogere prijs. Combi microgolfovens hebben meer functies dan een solo microgolfoven, dus ook hier betaal je meer geld voor. Vrijstaande microgolfovens zijn vaak goedkoper dan inbouw microgolfovens.

Nieuwste ontwikkelingen
De nieuwste microgolfovens hebben allemaal een lcd-display, waarop je de tijd digitaal in de gaten kunt houden. Oudere microgolfovens beschikken nog over een draaiknop. Het materiaal van de moderne microgolfoven is vooral rvs en zwart aluminium. Hoewel de solo microgolfoven nog veel verkocht wordt, is de combi microgolfoven sterk in opkomst. Natuurlijk bespaart dit je veel geld en ruimte in de keuken. Redelijk nieuw is de combi microgolfoven met stoomfunctie, waarin je eten wordt verwarmd door middel van stoom. Hierdoor blijven de vitaminen in je voedsel en de smaak beter behouden.

Vergelijk hier alle microgolfovens!Accessoires microgolfoven
Natuurlijk zijn er ook accessoires te verkrijgen voor de microgolfoven, zoals een babyfleshouder, een braadslee, een combirooster, een draaispit of een kookboek. Vaak zijn dit accessoires die je bij de aankoop van de microgolfoven erbij krijgt. Zo niet, dan zijn ze vaak ook nog los bij de fabrikant te bestellen.

Populaire merken microgolfovens
Veel verkochte microgolfovens zijn van de merken Bosch, Daewoo, LG, Miele, Neff, Samsung, Sharp, Siemens, Whirlpool en Zanussi.

Voor meer informatie over microgolfovens kun je terecht in de verklarende woordenlijst voor de microgolfoven. Ook kun je bij de veelgestelde vragen over microgolfovens kijken.
 

Bekijk en vergelijk hier alle microgolfovens en vind de beste koop!

Advertenties:

 • vrijstaande stoomoven/magnetron, 3 in een : grill, stoomoven, magnetron, inhoud 27 liter, 900watt, 1050watt grill vermogen, aparte watertank met stoomgenerator, low en high steaming, dubbel laags koken, Inschuifbare vierkante stoomschalen.
 • MS23F301EASEN Creeer zelfgemaakte gerechten binnen enkele minuten Creeer zelfgemaakte gerechten binnen enkele minuten met de Samsung F300G Magnetron Oven. Geavanceerde technologie, verbeterde functies en premium design kenmerken zorgen voor perfect gekookt voedsel terwijl u tijd en energie bespaart. Het koken met verse ingredienten is vereenvoudigd Vervang kant-en-klaar te verhitten maaltijden door gezonde zelfgemaakte maaltijden, dankzij de Samsung F300G magnetronoven. Met behulp van 20 vooraf ingestelde kookstanden, kunt u binnen enkele minuten vers voedsel bereiden. Verfraai uw keukeninterieur Verfraai uw keuken met de stijlvolle F300G magnetronoven, die is voorzien van een front van zwart glas in een behuizing met een golfvormig dessin met bijpassend handvat, een kristalblauw display en een gedetailleerde zilveren keuzeknop. Hygiene & krasbesendig dankzij keramische binnenwanden De Slim Fry is voorzien van keramische binnenwanden (antibacteriele binnenzijde) die zorgen voor meer hygiene. Het keramische oppervlak is bovendien roest- en krasbestendig en door het gladde oppervlak eenvoudig schoon te houden. Geld besparen met de ECO-stand De ECO-instelling op de nieuwe Samsung F300G biedt het laagste standby-voedingsverbruik, waardoor een aanzienlijke besparing op de energierekeningen wordt gerealiseerd. Perfect gekookt Verkrijg keer op keer perfect gekookte gerechten, dankzij het Triple Distribution System, waarbij microgolven worden geleverd via drie sleuven in de binnenruimte voor een bredere dekking en een nauwkeurigere hitteverdeling. Genieten van favoriete traditionele recepten Kies uit een groot scala van voorgeprogrammeerde lokale recepten op de Samsung F300G magnetronoven en geniet van favoriete smaken met een simpele druk op een knop. Functies Capaciteit: 23 liter Combimagnetronoven Solo Vermogen (Max.): 800 watt Energieverbruik (Magnetron): 1 150 watt Voeding: 230 V / 50 Hz Type display: led Vermogensniveaus: 6 Easytronics bediening Handvat Magnetrondraaiplateau Binnenkant: keramisch email Vormgeving Bereidingstijd (max.): 60 min. Gewicht- / portie-instelling: aanwezig Klokweergave-optie (12 u / 24 u): aanwezig Eindsignaal: aanwezig Fysieke specificaties Nettogewicht: 12 kg Brutogewicht: 23,5 kg Afmetingen binnenkant: 331 x 211 x 324 mm Afmetingen buitenkant: 489 x 275 x 374 mm Bruto afmetingen: 561 x 348 x 490 mm
 • OP VOORRAAD: Perfect Chef combimagnetron met 4 kook methodes, 15 functies, ovenruimte 40 liter, draaiplateau, I-Cook timer, Easy Clean
 • PAN.MICR-GRILL COMB. 32L NNCS894SEPG (PANNCS894SEPG)
 • Microgolf+grill  Aantal kookfuncties 2 + combi  Microgolfvermogen (W) 800  Inhoud (l) 26  Diameter draaischotel 32,5 cm  Grill (kW) Kwartsgrill  Warme lucht Neen  Stoomfunctie Neen  Bediening Electronisch  Automatische programma's Ja  Inbouwkader (optie) Neen  Kleur Zwart  Afmetingen hxbxd (cm) niet vermeld  Aansluitwaarde (kW) 2,17  Inox front / gourmetplaat / 17 auto programma's 
 • Inhoud: 21 liter - 5 Magnetronstanden - AutoPilot - Draaideur rechtsdraaiend
 • Siemens Magnetron HF12M240 - Wit
 • Bosch HMT84M664 inbouw microgolfoven
 • De Whirlpool GT 281 Wit is een solo magnetron met een handig Jet Menu: snel iets verwarmen of ontdooien is dus geen enkel probleem.