De keukenrobot combineert de functies van de blender, shaker, mixer en snijmachine en is daarmee de ideale hulp in de keuken. Jij bent op zoek naar een keukenrobot en je kunt wel wat hulp gebruiken. In deze tekst geven we je eerst enkele kooptips voor de keukenrobot en daarna gaan we achtereenvolgens in op:
Extra functies van keukenrobots zijn:
Kan ik ook cocktails en milkshakes maken met een keukenrobot?
Mag de food processor in de vaatwasmachine?
Waar koop ik accessoires voor de keukenrobot?
Kunnen alle soorten voedsel bewerkt worden in de keukenrobot?
Ik ben op zoek naar een fruitmixer, waar kan ik die vinden?
Moet ik een verwijderingsbijdrage betalen?
Bekijk en vergelijk hier keukenrobots!
Kan ik ook cocktails en milkshakes maken met een keukenrobot?
Ja, dat kan. Maar als dit de enige reden is waarom je een keukenrobot koopt, kun je beter een blender aanschaffen. Keukenrobot zijn namelijk een stuk prijziger. Ga voor een overzicht van de modellen naar blenders en shakers.
Mag de food processor in de vaatwasmachine?
Alleen de losse onderdelen van de machine mogen in de vaatwasmachine, mits ze daarvoor geschikt zijn. In geval van twijfel vind je deze informatie terug op de onderdelen zelf, te herkennen aan het speciale icoon hiervoor. Let op bij het in- en uitladen van de vaatwasser! Je zult niet de eerste zijn die zijn vingers snijdt aan de vlijmscherpe messen van een keukenrobot. Het voetstuk waar de motor in zit mag nooit in de afwasmachine. Deze kun je afnemen met een natte doek.
Waar koop ik accessoires voor de keukenrobot?
De betere keuken- en kookwinkels verkopen extra hulpstukken en accessoires voor de keukenrobot. Kijk ook eens naar de speciale kookboeken met gerechten bereid met de keukenrobot.
Kunnen alle soorten voedsel bewerkt worden in de keukenrobot?
Ja. Hard of zacht, dat maakt niet uit. Gebruik wel steeds de juiste messen bij het verwerken van het voedsel.
Ik ben op zoek naar een fruitmixer, waar kan ik die vinden?
Er zijn verschillende keukenapparaten op de markt waar je fruit mee kunt 'mixen'. Als je fruithapjes wilt maken voor kleine kinderen, dan kun je het beste zoeken naar een staafmixer. Hiermee kun je het fruit als het ware pureren. Als je liever fruitsapjes maakt, dan kun je kiezen voor een blender of een sapcentrifuge. Blenders vind je in het productaanbod van blenders en shakers en sapcentrifuges vind je tussen de citruspersen.
Moet ik een verwijderingsbijdrage betalen?
Nee. Bij de aanschaf van veel elektronische apparaten zoals een wasmachine, droger, koelkast of koffiezetapparaat betaal je een verwijderingsbijdrage. De bijdrage wordt gevraagd om oude en afgedankte apparaten op een milieuvriendelijke manier te verwijderen. Bij de aanschaf van een nieuw elektronisch apparaat betaal je voor het afvoeren en recyclen van het oude. Voor een keukenrobot of mixer hoef je geen bijdrage te betalen.
Bekijk en vergelijk hier keukenrobots!
Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van de gebruikte technische specificaties bij keukenrobots en mixers. Mocht je na het lezen van deze specificaties nog vragen hebben, kijk dan ook even tussen de veelgestelde vragen over keukenrobots en mixers.
Bekijk en vergelijk hier keukenrobots!
Aantal snelheden
De motor heeft meerdere standen, want niet ieder product dat in de mengkom gaat moet op dezelfde snelheid verwerkt worden. Noten hakken bijvoorbeeld gaat op een andere snelheid dan het stijfkloppen van eiwitten. Zelf kun je dus de snelheid instellen en tijdens het proces eventueel wijzigen als dat nodig is.
Accessoires
Er zijn heel veel accessoires te krijgen voor keukenrobots. Denk hierbij aan kookboeken met speciale recepten en extra hulpstukken zoals spatels, kneedhaken, grove raspen, fijne raspen, een blender kan of een barshaker. Als deze niet standaard bij de keukenrobot meegeleverd worden, zijn ze doorgaans ook los te koop via kookspeciaalzaken.
Antislipvoetjes
Om wegschuiven van het apparaat te voorkomen, zitten er aan de onderkant van de keukenrobot antislipvoetjes.
Geschikt voor horeca
Keukenrobots zijn niet alleen geschikt voor thuisgebruik: ze worden ook gebruikt in de horeca. Dit zijn in de regel grotere en krachtigere modellen. Als je vaak je keukenrobot nodig hebt voor grote gezelschappen, is zo'n horecamodel voor jou misschien een betere oplossing.
Pulse functie
Met pulse draait de keukenrobot kort op een snellere stand, een soort intervalfunctie.
RVS-mes
Dit is een mes gemaakt van roestvrij staal.
Snoer opbergbaar
Bij sommige keukenrobots is bij het ontwerp rekening gehouden met het snoer. Er is ruimte om het snoer netjes op te bergen.
Vaatwasmachinebestendig
Dit veld geeft aan of de onderdelen van de keukenrobot afwasmachinebestendig zijn, oftewel bestendig zijn tegen de vaatwasser. Het elektrische gedeelte van de keukenrobot kan natuurlijk niet in de vaatwasser.
Vermogen
Het vermogen staat voor de hoeveelheid energie die de keukenrobot verbruikt per seconde. Hoe groter het vermogen, des te krachtiger de keukenrobot zijn werk kan doen. Het vermogen wordt aangegeven in Watt.
Vulopening
De keukenrobot wordt afgesloten met een (transparant) deksel. Meestal zit er in het deksel nog een losse vulopening. Dit is vooral handig als je tijdens het gebruik van de machine nog extra ingrediënten wilt toevoegen. Via de vulopening kun je ook veilig wortels, komkommers, kaas of andere hard voedsel laten raspen of snijden. Je vingers komen op deze manier nooit in contact met de ronddraaiende messen aan de binnenkant van de mengkom.
Zachte start
Een zachte start voorkomt knoeien als de machine begint met kloppen, zodat de (vloeibare) ingrediënten niet uit de kom kunnen klotsen.
Bekijk en vergelijk hier keukenrobots!